Kennelen


CH Bilbo's Geraldine & Multich Ginger's /D Cormac,
mine to første Glenner

Som barn er jeg vokset op med Airedale Terrier og Papillon. Da mine forældre ønskede at gå ned i størrelse fra Airedale Terrieren, men stadig ønskede terrierens unikke personlighed, faldt valget på dels en Irish Glen of Imaal Terrier og en Westie.
Irish Glen of Imaal Terrieren har således fulgt mig siden barnsben, hvor jeg som 12-årig blev fuldstændig betaget af denne irske nationalrace.

Siden er mange år gået og gennem disse har jeg lært enormt meget om racen, og jeg lærer stadig. Glennen fascinerer mig hver eneste dag og jeg tænker ofte over, hvor godt dens sind passer til mig.
Som teenager gik turen til Irland. Jeg følte det var en forudsætning at have set selve Imaal dalen før et opdræt blev indledt. Og det føler jeg stadig var den rette beslutning - racens oprindelige omgivelser skal iagttages før man virkelig forstår denne hårdføre hunderace. Siden da er det blevet til adskillige besøg i landet. 

I perioden 1999-2004 var jeg ansvarshavende racerepræsentant for racen i Dansk Terrier Klub, men valgte ikke at genopstille ved valget i 2004. Jeg ønskede at få mere tid til familie, studier og ikke mindst mine egne hunde.
I 2010 var jeg igen ansvarshavende racerepræsentant - i et travlt år, hvor den første raceudstilling for Irish Glen of Imaal Terrieren i Danmark blev afholdt i forbindelse med World Dog Show i Herning. Desuden blev racen gennemgået på Dansk Terrier Klubs dommerseminar og dertil blev der udarbejdet et racekompendium.
I dag er jeg medlem af Dansk Terrier Klubs lovudvalg.

Jeg har altid lagt stor vægt på temperamentet, glennen giver udfordringer, sådan er dens natur og derfor er det så vigtigt med et fokus på temperamentet, fundamentet for at få verdens bedste familiehund skal være til stede.

Sundhed er naturligvis også alfa og omega og alle vores avlshunde er selvfølgelig DNA-testede for øjensygdommen PRA/CRD3. Desuden øjenlyser vi også avlshundene, så vi ved at de heller ikke fejler andre øjensygdomme. Øjensygdommen er dog blot en mindre del af en samlet hunds sundhed og alt kræver fokus og kendskab til tidligere generationer.

Når det kommer til udseende, så er det "glasuren på lagkagen" når hunden også udvikler sig til et smukt eksemplar af sin race. Jeg sætter en ære i at opdrætte racetypiske hvalpe med en god balance i kroppen. Af udstillingsresultater er listen for lang at nævne, men tæller adskillige champions, verdensvindere, københavnsvindere mv. I de senere år har vi selv droslet lidt ned i udstillingsaktiviteten, da livet byder på andre prioriteter i disse år. Men deraf blev glæden bestemt ikke mindre, da vi i 2010 kunne fejre at McCormac Noísio blev Verdensvinder og Bedst I Racen i Herning, hele 50 glenner var tilmeldt denne dag. Desuden bliver glæden bestemt heller ikke mindre når entusiastiske hvalpekøbere rapporterer om fremragende resultater for deres hund.
Udover gode resultater for de enkelte hunde, har vi desuden vist adskillige avls- og opdrætsklasser. Alle er blevet tildelt ærespræmier og mange er også blevet placeret i afsluttende konkurrencer.
 

Jeg har gennemgået Dansk Kennel Klubs opdrætteruddannelse samt overbygningsdelen vedr. genetik. Desuden har jeg gennemført hundeholderuddannelsen.

Indtil nu er det blevet til 15 kuld hvalpe...

Er du interesseret i at få mere at vide om mit opdræt så kontakt mig endelig:

Kennel McCormac
Christina Rune
Sønderskovvænget 5
DK-5270 Odense N

Tlf.: (+45) 29270024

Eller :

Revised 06-08-2012

 Copyright 1998-2012 by Christina Rune